среда, 11 мая 2016 г.

Звіт про проведення    тижня математики та фізики серед учнів 5-11 класів.


З  25 квітня  по 29 квітня 2016 р. в Червонокостянтинівській ЗШ І-ІІІ ступенів  було проведено тиждень математики та фізики, вчителями Лабзіною І.А., Сайком С.В, Кротенко З.І.  Для проведення тижня були задіяні учні  5-11 класів, які були організаторами різних видів змагань.
Протягом тижня на уроках математики проводились інформаційні хвилинки про цікаві факти з життя  видатних вчених математиків та цікаві казки з математки. Учні мали можливість перевірити свої теоретичні знання з даних предметів, розв’язавши ряд кросвордів.
Для учнів 5-6 класів, вчителем  математики Лабзіною І.А був проведений інтелектуальний марафон «Подорож до країни Математика». На початку гри було створено дві команди, кожна з яких об’єднала знавців математики 5-их та 6-их класів.В ході марафону учням було запропоновано наступні конкурси:
-стежина «Запитань»           - Місток «Сірник»                    -замок «Анаграм»
- галявина «Підказка»            - хутір «Логічний»                 -гора «Пантоміма»
-річка  «Капітанська»             - селище «Інтелектуал»
Метою гри було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики, стимулювати активну творчу роботу школярів, розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях,виховувати цілеспрямованість.
Такі змагання виховують в учнів толерантне ставлення один до одного, вміння працювати в команді, вміння демонструвати багатство і красу світу математики.
         Кращі представники 7 та 8 класу  прийняли участь в інтелектуальній грі  «У світі чисел»,  де показали свої знання і уміння, які вони здобули на уроках математики та фізики. Учні об’єднувалися в команди по 7 чол.
 Мета заходу:
o  в ігровій формі пригадати основні поняття з фізики та математики;
o  розвивати уміння застосовувати отримані знання в нестандартних ситуаціях, розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення;
o  виховувати інтерес до предмету, виховувати культуру поведінки і спілкування учасників; сприяти умінню працювати в команді.
Учасники гри були активними, чітко відповідали на завдання конкурсу, їм було цікаво. Вони показали свої набуті знання і вміння . Перемогу здобули учні 8 класу..
Не менш цікавим було проведеннявчителем  Кротенко З.І КВК з фізики  між 9 та 8 класами, де також поєднані знання учнів з фізики і математики: підвищення загального рівня культури учнів, розвиток творчої активності учнів, акторської майстерності; формування товариських відносин в класах та інше.
         Так у середу 27 квітня вчителем математики Сайком С.В.  між учнями 10 та 11 класів проводився «Математичний турнір». Учням було запропоновано  вісім математичних конкурсів.  На активніше учні примали участь у конкурсі «Пантоміма», були зацікавлені у розв’язувані ребусів та задач із сірниками. Най активнішими були учні 11 класу, що і здобули перемогу у конкурсі.

По закінченю кожного конкурсу були визначені команди переможці математичних та фізичних конкурсів і турнірів. Кожна команда була нагороджена почесною грамотою.

0 коммент.:

Отправить комментарий